Buat suami,whatapp group kalau untuk hal yg bukan2 tu elok tinggalkan

Perkongsian dari facebook tuan firdaus shakirin,
Baik buruk group wassup…

Wassup merupakan salah satu platform utk berhubung pd zaman skrg ni…hampir semua org dlm hp-nya ada wassup…

Dan bila ada wassup, ada la group2 yg kita buat atau kita di-add-kan masuk…so, adakah semua group tu baik utk diri kita? kehidupan kita?

Org laki dgn cara org laki, org pompuan dgn cara org pompuan…

Yg ingin disentuh dlm entry ni ialah group wassup org laki…tak dinafikan dan bleh dikatakan sbgai kenyataan yg, ada seorang dua dlm group2 tertentu yg suka post ttg gmbar2 org “misk1n”, yg xde baju utk dipakai…gmbar tunjuk kul#t b4dan…dan kadang2 dia post video org “miskin”…

Kita ni plak, bukan jenis yg suka tgok gmbar dan video2 tu, maka rasa annoyed sbb benda yg ditgok tu ialah m#ks1at mata…bila tegur, dia kata kita ni ustaz, bila marah, dia kata benda ni biasa…dia plak bukannya bujang lagi, dah kawin, dah ada anak2…maka apa jln yg terbaik,

LEFT GROUP…

Kenapa left? Sbb tujuan group tu utk ada dh mengarut, dh merapu dan dah lari drpd matlamat asal…kebiasaan matlamatnya ialah apa? Kumpul blk kwn2 lama, update ttg apa2 perkara dan mgkin perbincangan bab2 keje…

Masing2 dah besar, dah matang dan dah berkeluarga…benda yg dikongsi tu tak memberi manfaat utk kita ni yg dah jadi suami, dah jadi bapa…sedih anak bini klu tgok kandungan gallery kita penuh dgn bahan yg bukan2…

Ini bukan peribadi seorang imam kpd keluarganya…berfikirlah sebaiknya utk terus ada dlm group wassup yg dh menyimpang dr tujuan asal sbb ianya tak membawa apa2 pun kebaikan kpd kita…

Hanya D0S4 di hujung jari…

Nota kaki : Ada jgak yg share profile ibu2 tunggal yg bleh dibuat jodoh…hhhmmm…COBAANNN…
Kredit:firdaus shakirin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *