Suami jika nak isteri melayan kita dengan baik suami pun perlu lah layan isteri kita dengan baik

Dalam perkahwinan perlu ada sikap saling menerima dan saling memberi. Tidak boleh hanya seorang yg saling memberi dan seorang lagi hanya menerima. Pokoknya dua2 harus saling dan bertukar2 sikap bila harus saling menerima dan bila harus saling membagi. Tambahan h1dup berumahtangga ini lama..

Suami jika nak isteri melayan kita dengan baik suami pun perlu lah layan isteri kita dengan baik.jangan lah asyik nak tinggikan suara bila cakap dengan isteri. Berkas4r dengan isteri. Tidak peduli dengan isteri. Lama2 h#ti isteri yg lembut pun boleh menj#di ker4s sperti batu.

Pada mulanya mungkin isteri akan merajuk, mar#h dan pelbagai lagi reaksi yg isteri tunjukkan kerana tidak berpuas hati suami tidak melayaninya dengan baik. Tapi bila lama kelamaan?
Dia pun menjadi t4war hati.

Dan apa yg dibuat dan ditunjuk oleh suaminya itu lah yg dia akan buat kembali pd suami. Jarang isteri akan melayani b#ruk suaminya jika suami sering berlembut. Memberi kasih syg yg seckupnya dan bertanggung jwab.

Jadi suami sekalian tugas kita itu berat. Dalam memb3ntuk isteri kita juga harus sedar yg kita jga perlu melihat kembali diri kita sendiri. Apakah kita sudah benar2 menjadi suami atau role model yg terbaik buat isteri dan anak2.

Dan jika baik pemimpin, baiklah juga isternya. Kerana yg mendidik dan kepala rumah tngga itu merupakan suami.
Sumber:puan farah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *