Saya nak ingatkan kepada ketua jabatan ye…jangan cari pasal dengan isteri orang! Time breakfast, ajak makan sekali. Time lunch pun keluar sekali.

Admin…isteri saya ni keje pejabat. Dah lama jugak la. Tapi setahun dua, ade curious sikit pasal dia ni sebab dia slalu pakai minyak wangi ke pejabat. Dia punya wangi tu sampai attract (goda) sense saya. ade bau memikat, orang kata.

Satu hal lagi, dia pakai baju kurung yang berkilat2. itu pun jadi daya tarikan jugak. saya tgk pn jadi hairan sebab baju dan minyak wangi blh goda ‘boss’ dia. bila saya tanya, dia cakap biasa laa org perempuan…nak cantik, nak wangi. Saya jadi tak boleh nak buat keje bila memikirkan hal tu.

Bila hari jumaat, kawan-kawan isteri saya pakai jubah. Tapi dia tetap taknak pakai. alasannya, jubah nampak gemuk. sebelum ni ok je blh pakai. saya suruh dia pakai jubah, tapi dia berkeras taknak. Biasa org keje kerajaan ni pakai baju kurung dan jubah bila hari jumaat.

Saya selidik punya selidik, rupanya isteri saya jadi pembantu peribadi kepada ‘boss’ dia. naik angin laa saya!!! Mana ada pembantu tadbir kerajaan jadi pembantu peribadi. sampaikan mesyuarat pun kena ikut skali. ini dah melampau! kalau mesyuarat luar daerah pun kene ikut skali. ‘boss’ dia tu ugut nak rendahkan markah prestasi jika tak ikut kehendak dia.

Memang panas hati laa saya! rupa-rupanya minyak wangi, baju kurung berkilat yang dipakai isteri saya bertujuan untuk ‘menyedapkan’ pandangan ‘boss’ dia tu semasa mesyuarat. Apa bini sendiri dah tak sedap nak tengok?

Satu hal lagi bila isteri saya pergi kursus, ‘boss’ dia pun punya la kemaruk sampai follow bas kursus tu. Agaknya selagi tak kena tumbuk sampai lebam, memang cari nahas la ‘boss’ dia tu. Ingat bini aku tu makan gaji dengan dia agaknya.

Saya nak ingatkan kepada ketua jabatan ye…jangan cari pasal dengan isteri orang! Time breakfast, ajak makan sekali. Time lunch pun keluar sekali. Time mesyuarat, paksa ikut sekali. Jadi tukang catat minit mesyuarat ‘boss’. Jangan sampai masuk wad sebab dikerjakan suami orang.

Nasihat saya buat para suami, jangan biarkan isteri anda menjadi pelacur kepada ‘boss’ di pejabat. Dah kene tangkap basah nti, ceraikan isteri anda. Tiada guna jika isteri anda peluk cium laki lain. Sekian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *