Sayang diri sendiri dulu…

Perkongsian daripada facebook tuan firdaus shakirin
Sesayang manapun kita pada seseorang, jgn lupa utk simpan sedikit perasaan tu pd diri sendiri…

Tak salah utk menyayangi sesiapapun, yg salahnya ialah bila perasaan itu memud#ratkan diri…

Syg syg jugak, tapi tetap kena pandai beza baik buruk dia…jgn syg smpai sanggup memb#takan mata dan mem3kakkan telinga dgn perbuatan dan sikap dia yg diluar norma dan fitrah yg sepatutnya…

Sayang diri sendiri dulu…

Baru syg org lain…lumrah yg terjadi, bila dah syg org lain, terus dah xpkir dah ttg diri sendiri…bukan xbagus bersikap mcm tu, tp klu pulangannya sebaik yg kita berikan, maka teruskan menyayangi tanpa batasan…

Tapi jika pulangannya itu sebaliknya, maka sayangilah diri sendiri itu lebih drpd menyayangi diri org lain…ingat, yg bertanggungjawab terhadap apa yg berlaku ke atas diri kita ialah kita…

Bukan org lain…👈
Dari facebook:tuan firdaus shakirin

Dari dulu sampai sekarang aku jarang belikan baju untuk wife

Hai min aku besalah dengan wife aku. Dia minta aku belikan dia baju dalam tapi aku xsempat nak beli kemudian dia merajuk teruk aku malas layan aku cakap dia mengada2 macam bbdak kcik.

Kmdian tadi aku belek2 baju dalam dia. Kesiannya aku tgok yg tinggal tiga pasang saja tu pun dua dah lus#h dan rab#k. Satu tkluar kancing. Satu lagi kancing dah bekar#t. Dia pakai selama ada patutlah bila aku selalu tengok dia pakai yg tu je rupanya mmg tak banyak. Aku tengok kat almari wife aku baju2 dia pun baju lama. Dah lama aku xbeli baju bary pada dia tp dia xpnah merungut pun. Bagi aku dia duduk rumah je xperlu nak baju baru lagipun bukan keluar mana. Aku fikir balik memang aku jarang bawak dia keluar.ish kesian wife aku.

Aku selalu suruh dia cari pendapatan sdri tapi anak2 kami seramai 3 orang aku xfikir pulak sape nak jaga sudahlah nakal lain mcm. Biasalah baru mbsar. Sekarang ni aku ingat nk beli baju dalam baru buat hadiah pd dia. Apa yg selesa dan tebaik setakat ini

Nak tegur isteri, tegurlah baik2

Perkongsian dari facebook tuan firdaus shakirin..
Kalau nk tegur isteri, jgn tegur dengan cara men3ngking atau t1nggi suara…

Takde sapa pun suka dit3ngking baik lelaki mahupun perempuan…T3guran yang kita bagi dgn cara men3ngking atau t1nggi suara itu umpama mencurahkan air ke daun keladi, ianya sia-sia sahaja kerana tidak sampai ke h4ti dia…

Hanya ada kem#rahan dihatinya kerana cara kita yg k4sar, tidak ber#dab, tidak menghormatinya dan kata-kata yg kita gunakan tidak sopan…

“B#doh, itu pun tak tahu…”

Walaupun kita tgh marah, walaupun diri kita diluar kawalan, jgn sesekali men3gur isteri dgn m#ki h#mun…

‘M#kan dalam’ dan dia akan ingat sampai bila2…

Jadi, kalau nak tegur isteri, biarlah berl3mah lembut dan menggunakan kata-kata yang baik, yg sopan…jgn tegur isteri didepan org ramai, jgn memalukan dia dgn cara sebegitu…ajak dia ke tepi, bisik pd telinga dia akan apa slh dia…

Lagi bagus, kita yg betulkan kesilapan isteri tu…

InsyaAllah, teguran kita tu dapat menyedarkan dia ttg apa slhnya dan dpt mengelakkan dia daripada melakukan kesilapan yang sama tu berulang kali…

Jaga airmuka isteri sama…itu juga slh satu drpd tanggungjawab suami…😊
Kredit:firdaus shakirin

Kalau suami salah biar isteri t3gur.. Begitu juga sebaliknya

Isteri kita tu untuk kita sayangi dan bukannya disakiti. Kita berkahwin untuk apa sebenarnya? Adakah semata2 untuk meny4ikiti pasangan?waktu awal atau mula kita menyunting dia, sudah semestinya dalam hati terdetik, aku akan bahagiakan dia sehingga akhir h4yat ku. Kerana dia pelengkap hidupku. Mungkin itu yg kita fikirkan saat mula2 kita dah jadi suami dia.

Tapi lama kelamaan bila waktu kian berlalu, semua itu hanya lah pada permulaan saja. Kita lupa pada apa yg kita janjikan dulu. Kita lupa pada niat kita dulu. Sebab nya diri kita sntiasa rasa betul, sampai tak boleh untuk ditegur, kita tak boleh dengar istri bantah, kita teguhkan dan kuatkan lagi eg0 pada diri kita. Sebenarnya tak boleh lah begitu tuan2.

Rumah tangga ni untuk saling melengkapi satu sama lain. Tak semuanya kita saja yg betul. Kalau kita buat salah isteri boleh t3gur kita. Dan begitu jugak sebaliknya. Kalau kita ketua keluarga tak bermakna kita tak pernah melakukan kesilapan. Sama2 lah kita saling tegur menegur itu barulah namanya saling lengkap melengkapi.

Tapi kalau kita saja yg perasan kita saja betul, itu namanya eg0.kita rasa sebagai ketua keluarga apa yg kita buat smua tak boleh ada bantahan kalau bantah sikit,dikata melaw4n. Sampai bila kita nak bgitu? Selamanyalah kita akan buat sikap begitu sampai ketua.

Dan yg ters4kiti dah tentunya isteri kita. Orang yg akan hadap kita hari2 24 jam bersama dengan kita. Kalau kita sayang dia, kita boleh ubah perangai kita yg tak boleh ditegur tu.

Sepatutnya kita buat dia kawan kita kerana dia orang yg paling dekat dgn kita dan bukannya buat dia law4n. Kalau isteri gembira kita pun bahagia rumahtangga pun akan lebih harmoni. Jauhi meny4kiti per4saan isteri.

dia cakap mak sy hanya mnumpang rumah kami dan dia pnat

hai admin dan krt…dlm ni sy nk kongsikan kisah sy spjang bergelar suami kepada seorang isteri..awal pkhwinan istri sy sngt brtngg jwab mnguruskan hal rumah tgga kami..makan pakai sy smua trjaga..mak sy pun dijaga baik oleh istri..mak sy duduk dlm rumah kami hanya makan tidur tgok tv kerana smuanya telah disdiakn istri..

istri suri rumah tgga spnuh msa dan tdak bkja dan dia jga tak minat kerja ..dia lebih suka uruskan kerja rumah dan anak2 kami..msuk bbpa tahun istri sy dh mula brubah sikap..perangai dia yg lmbut sudah mnjdi kas#r..selalu t3ngking anak2..bila sy pulang dari kerja pun dia tidak bsmbut mcm sllu..tidak ada lg ungkapan mesra “penat bang?””abg letih..nak minum dlu”?dan jarang sudah sy mndengar celoteh istri sy..rumah tangga kami agak suram..

pada suatu hari adik sy dtg kerumah utk melawat mak kami..bila adk sy lepas makan di dapur bsama istri dan anak2 dia tinggalkan dapur dan masuk ke dlm blik..tidak tahu apa punca ..slaps kmi siap mkn dia keluar dan mrungut kuat2 “makan pandai ingat kedai makn?” itu yg diucap buat adik dan istrinya ters3nt4k..sy yg telah lama bersabar dan mem3ndam rsa terus menjerk#h isteri dengan mnyatakan kelakuan dia sngt lebih..mereka adk brdik sy kenpa btindak dan berkata mcm itu?

adik dan istri hnya diamkan diri dan mminta dri utk pulang..istri diam tidak berkata cuma dia mbsuh pinggan di singki dengan muka yg msam dan mbuat kerjal kasar2..emak hnya jdi pnonton..bila emak hndak bmain dgn cucu skli lagi sikap istri sy brubah..dia ambil anak yg sdang main dan bawa pada dia..sy sudah bnyak kali brtanya apa yg tidak kena kenapa istri sy jd mcm itu?tapi langsung tak brjawab..dia hnya
pr0tes dlm diam..

k3muncaknya pada malam itu bila istri terlbih kurang aj#r dgn mak sy ..dia cakap mak sy hanya mnumpang rumah kami dan dia pnat nk uruskan b#aw#k h#dup..”sy yg kbtulan tdengar trus mluru ke arah istri dan mn0lak dia shingga tduduk di sofa..skli lagi sy tgi kan suara..kalau perangai dia xubah sy akan lepaskan dia..

istri sy btambah melawan..shingga lah sy mlepaskan dia pada malam itu..istri mngis smhunya smbil pegang anak bongsu..time tu juga dia luah kan lagi dia penat dibuat org gaji .sy tidak pernah nak belikan dia apa2..sy hnya utamakan kluarga..sy tidak pernah untuk brtanya apa dia mahu..hndak mbli baju pun dia jarang setelah bkwin dgn sy..kalau hndak dia pnjam pada adik dia..dia tengok di lazada dan shopee bila dia mahu dan teringin sangat dan bila dia minta sy xboleh tunaikan..

tapi bila pada emak sy sllu belikan..istri mana tidak rasa cmburu dia cakap?dia ckp sy tidak mghargai dia…dia hndak makan durian sy katakan nanti..tapi setelah berbulan2 sy xbeli walaupun lalu di tempat jual drian dan dia memendam rasa tentang perkara yg lama…rupanya wife sy telah lama makan h#ti disebab kan sikap sy sndri..sumpah sy ingatkan hal itu hanya lah hal remeh..shingga wife bd3ndam dengan sy..mak dan fmly..

tapi..nasi sudah mnjdi bubur..silap dari sy sdri krna mudah utk melafaz cerr#i..istri pergi mggal kan sy dan mak sy..sy tersedar dari ksilapan..sy sgka selama ini sy telah mjdi suami yg baik…sy lupa istri yg telah lama bkhidmat pada sy dan mnjaga emak sy dgn baik..kalau lah sy sllu peka akan khndak istri pasti tidak akan mnjdi bgini..mnyesal pun tidak akan guna kerana istri sudah jauh hati..

dia pernah beritahu pada mlm itu juga..dia k#bankan dri untuk bkerja bukan lah kerana tak minat kja..tapi dia nak mnjaga rumah tangga kami sbaik baiknya ..sy ada adik lelaki dan abg lelaki knapa mereka jarang hndak bawa emak ke rumah …itu lah yg dikatakan istri sy..sy mnyesal krna tburu2 bcrr@i bila sudah dpjuk istri xmahu rjuk smula..

Hanya kucing menjadi peneman saya

salam admin dan pmbca krt sy seorang isteri yg telah dic#r#ikan oleh suami sy…sy tidak sgka dia tgamak buat bgtu..semuanya sbb mnntu plihan mak dia yg kacau hbungan kmi..pada mulanya hbungan kami yg okey btukar mnjdi ret#k..sedih hati sy krana smpai skrang susah sy nk move on..

sy kenal dgn suami dh lama..sy orang susah cma kerja kilang time mula2 knal suami..suami pulak kerja kerajaan..bila waktu hri rya atau ada mjlis kndri suami ajak sy dtg..mulanya pun sy nmpk mak dia xsuka kan sy..bila sy tnya suami yg ktika tu jd kksih sy dia ckp mak dia nk jodohkan dia dgn org kg dia…seorang jururawat dan cntik lemah lmbut..

lepas peristwa tu sy dh mula bfkir nak akhiri hbgan kami krana sy fkir tnpa restu org tua susah nak bhgia tp suami time tu myakinkan sy tu smua belakang kira kbhgiaan bkn di tgan org lain jnji kita buat apa yg disarankan dan jga hbungan kita dgn Allah …sy pun bstju utk kwen dia suami time tu..mak dia waktu mjlis sy pun xdtg sebelah suami mmg xbuat lgsung..

lepas dah kwen kwen sy dh mcm2 amik ati mil tapi mil ttap bnci sy nsb baiklah kami tggal asing balik bbpa mggu skli suami xpnah lupa tgg jwab pada mak ayah dia..cma yg jd kbmbangan sy time tu nurse yg mak sy nak buat mnntu sllu sngt bkunjung rumah mil..ade je yg dia bawakkan bekal masak..lauk pauk buah buahan..waktu ni sy postifkan diri sjaa walaupun hati dh jeles..

time balik rumah mil awal bulan 2 hari tu nurse tu dtg lagi rumah mil mil sbuk layan nurse tu dan suami sy langsung xjaga perasaan sy time makan boleh pulak dia cedokkan lauk utk pmpn tu?sakit sngt hati sy ptang tu sy merajuk dan mnta dia hntar kan sy balik kg..

admin rupanya si suami sy mmg bhubung dgn pn tu mmg suami kdang2 curi2 blik kg dan kdg2 suami sy hantar kan dia kerja l#l#hnya hati sy dpt crita tu..mil btmbah sronok krana plan dia nk mnntukan nurse hmpir tcpai..bulan tga mereka tlah akad nikah dan slsai mnikah..sy xhadir..sy bkrung di rumah kmi mmkirkan nsb dri sy…knapa lah sy di#ji mcm ni kalau awal2 lg sy undur dri psti sy xskt yg amat dsyat mcmni..

lepas suami kahwin msa suami bnyak hbis kan di rumah madu sy..sy sllu ksorangn dan kucinglah teman stia sy utk mngadu waktu itu sy sngt tert3kan sy xpnah crita kan pada emak sy..sy bimbang emak sy rsau kerana suami mnntu yg mak syg..

hari dmi hari sy diabaikan pd mulanya sy diabaikn nafkah ba#in kmdian nafkah zahir sy pula sudah brnti kerja kilang start bkwin..sy nekad call suami mnta pjlasan dan knapa sudah bminggu xbalik rumah knapa sy dibuat mcm ni?

sy mngis smahunya waktu bcakap dalam fon..waktu tu sy tdgar suara madu bkta mngada2 pd sy..sy bkta pada suami smpai nya hati buat perasaan sy mcm ni kalau dah xsuka pulangkan sy pd fmly sy..sy tahu sy xcntik kurang sglaa aspek..

bila esok nya sy sudah reda perasaan dan hati telah trubat sndri..tp mlgnya sy telah dicerr#ikan talak satu…sy sngka kan mgkin madu yg xbpuas hati dgn sy atau dia yg hntar msg skli lg sy call suami…dan suami mngaku dia yg menaip smuanya…skli lagi sy tjlapuk ke lantai kerana tkjut sdih smua bstu prsaan time tu gelap glita..

skrng sy tggal di rumah emak sy di kampung…emak mnyalahkan sy kerana tidak pandai jaga lelaki sy sngt tekanan..tlg bntu sy sy sngt tert3kan shingga ingin ambil langkah bukan2..tiada siapa yg fhami sy..sy sngt tekan#n…..???

Bila hati kita telah berubah, apa yg isteri buat semuanya salah

Perkongsian dari facebook tuan firdaus shakirin
Isteri kita dah tak lagi menarik bilamana hati kita sudah tertarik dgn org lain…

Bila hati kita telah berubah, apa yg isteri buat semuanya salah…

Kita tidak akan nampak lagi kebaikan dan kelebihan isteri kita bila hati kita dah ada org lain…kita akan lupa dgn peng0rb#nan isteri, kita akan mula mencari ruang dan peluang utk kita meneruskan hajat dihati dan menjadikannya kenyataan…

Wahai lelaki,

Yg har#m sememangnya kelihatan lebih dari segala segi berbanding yg halal…dulu, pandangan kita pada isteri kita juga sama…sewaktu kita belum memiliki dirinya…

Dia cantik, dia baik, dia menepati citarasa, dia ada segalanya yg kita impikan…tick all the boxes…dialah pasangan idaman kita…kita usaha utk halalkan dia…

Tapi semuanya berubah dlm sekelip mata andai hati kita juga berubah…

Ada sebuah perumpamaan berkata, org lelaki, klu dia dah kawin dgn semua wanita yg ada didunia ni sekalipun, pasti anj1ng2 berkeliaran itu lebih cantik berbanding wanita2 yg dia dah miliki…

Deep…masalah kita bukan pada isteri, tapi pada pandangan mata dan juga hati…kita tidak menundukkan pandangan, dan kita juga tidak memelihara hati…kita biarkan hati di sel#bungi n#fsu…

Mata punca segalanya sbb dari mata turun ke hati…sbb tu Islam menyuruh kita menjaga pandangan, menundukkan pandangan utk kita menetapkan hati supaya hati itu tidak berubah walau hakikatnya hati itu bolak balik sifatnya…

Isteri kita masih lagi menarik, isteri kita masih lagi cantik, isteri kita masih lagi baik andai kita kembali meletakkan pandangan kita terhadap dirinya…
Sumber:firdaus shakirin

Shah memilih aku berbanding isterinya..

tolong hidekan fb ye admin comel..nk cta kn sikit pasal aku knal suami org ni nak kecam atau x tpulang cuma aku nk luah kan sikit je..nama aku tasya aku seorg yg bpwtakan mnarik..dlu aku kwan ngn sorang laki bujang tp dh putus sbb nya dia xnk langsung maju kan dri dia msih di takuk lama..

kerja hnya securty guard..maaf bukan nk pndang rendah pada yg bkeja scrty guard cma hdup zaman skrg ini pelu buat plihan yg bjak..dah sruh berbsnes tapi malas mmg pluang tu xkn ade duduk la tcangok depan kilang jd scrty ckup blan dpt gji tgah bulan makan megi..

aku pun kje kilang asalnya dari kja kilang aku upgrde kan dri jd model tudung kmdian jd smbilan ..time jd model ni aku knal ramai laki2 kaya..tp tu lah laki kaya stabil eknomi bpwatakan mnrik dan hndsome kbnyakan smua laki orang..yg selebeh2 bnyak lah yg bujang..aku knal sorang laki org ni dah ade anak dua org ..dari knal biasa2 kami mkin jauh dlm phbungan..

mulut lelaki kn knon smua syg bni tp bila jauh dri bni smua wajah ank bni semua tbang mlyang ntah kmne..sma la dgn yg aku knal ni aku namakan dia shah (bkn nama sbnr)shah ni mmla je xnk lepak la ape la knon ingt anak2 kt rumah dgn anak bni tp lama2 dia yg lbih sudu dri kuah..hari2 ajak aku lepak kdai mwah..

xckup smpi stu blrutan smpi ke hotel2 mwah time tu aku xfkir kan ape yg dlm kpla otak ni hnye pkir wang je..shah lah bank aku dia sllu blikan rantai emas dan brg phiasan yg lain..lpas knal dia aku dh xyah susah2 lg nk kje..satu je sikap shah ni dia sngt jles klu aku lyan laki lain sbb dia anggp aku mcm istri dia..perasaan aku time tu mmg la jatuh syg tp aku ley hdup tnpa dia klu dtggalkan cma dia yg xley hdup tnpa aku..

aku cma syg kan poket tebal dia je..time tu ada kgkwan aku yg tahu ada marah ada yg nshat sbb kata dorang wife si shah tu sngt baik bdosa rntuhkn msjid org..tp aku xpduli time tu aku fkir aku dah kaya ada bnyak duit dorang just jeles!diorang ckp shah xbsungguh2 nak kan aku..malam tu jgak aku cbar shah suruh plih aku atau wife dia..aku nk buktikan yg shah btul2 syg aku ke x..rupanya shah lbih pilih aku dri anak2 bini dia smpaikn dua snggup h4lau anak2 bini..aku sdri pun xtahu shah snggup buat cm tu demi aku ..aku cma nk dgr dari mulut dia je bkn suruh cer#ikan..

lpas dri tu aku rsa xsdap hti dan resah kmna agaknya wife dia bawak anak2 dia?bd#sa kah aku buat rumah tgga org cm tu?aku ke yg bsalah ?atau salah shah sape yg sruh dia cer#ikan..lpas dia cer#i dia nk kawen dgn aku tapi aku msih fkirkan istri dia dan anak2 ..kemana istri dia tu bawa anak2 dorang?bila aku tnya shah dia pun xtahu dia xnk kisah lgi sbb mlm tu dorang gaduh teruk sbb tu shah ceraikan wife dia bukan sbb kan aku..skrg ni aku dlm dlma nk kwen atau x..sbb prasaan aku serba salah kalau dpt cri wife shah aku ingt ni mnta maaf lah

Saya terk3jut dengan pengakuan abang ipar saya

Assalamualaikum min sy. Sy dah kahwin 2 tahun dan ada anak sorang. Masalah sy ialah mengenai abang ipar sy iaitu abang kandung isteri sy. Dia menghadapi masalah dgn wife dia dan dia selalu minta pendapat sy.

Sebagai adik ipar sy cuba membantu setakat yg boleh…tapi kadang2 sy jadi geram juga bila abang ipar sy mesej sy setiap hari dan juga sering call sy hingga sy rasa terganggu..

Baru2 ni kami ke rumah mertua sy.. sy terp#ksa ikut isteri sy tidur di sana dan secara tak langsung sy bertembung dgn abang ipar sy di sana. Untuk pengetahuan semua abang ipar sy tua bbpa tahun dari sy.

Malam yg esoknya tu sy tidur awal kerana letih.Sedang sy lena tidur …sy rasa ada orang memeluk sy dari belakang dan mer#ba sy. Mulanya sy biarkan saja kerana sy fikir isteri sy tapi bila sy rasa lain macam sy pusingkan badan dan terkejut beruk sy rupanya abang ipar sy.

Katanya dia memang bukan lelaki tulen dan kahwin dgn kakak ipar sy kerana pilihan keluarga dan demi menutup dirinya yg sebenar. Abang ipar sy telah jatuh cinta pada sy ketika mula jumpa sy semasa sy bertunang dgn isteri sy. Mengucap panjang sy bila tau yg dia sebenarnya lelaki gay. Kesian sy pada kakak ipar sy.

Selepas kejadian itu hari2 abang ipar sy menelefon ,mesej di fb dan hp bahkan acct twitter sy juga dia mesej. Patutkah sy bagitau isteri sy..tapi kalo isteri sy tau habis semua satu keluarga akan tau..dia bukan boleh simpan rahsia.Tolong sy…sy tak tau nak buat apa.

Isteri tak tahu dalam wechat tu adalah saya iaitu suaminya..

Assalamualaikum mohon jasa baik admin untuk hidekan profil saya. Saya seorang suami, walaupun saya seorang yang tegas tapi saya seorang yang penyayang, saya sgt sayangkan isteri saya dan anak2 saya. Hanya mereka lah hidup saya.. isteri saya seorang yang manis, sopan santun, menutup aurat dengan sempurna, solat 5 waktu, senang cakap isteri saya wanita yg cukup sempurna di mata saya..

kisah bermula bila saya ditugaskan beberapa bulan di sebuah daerah, hanya Allah yang tahu perasaan saya. Sedih yg teramat kerana saya tak pernah berpisah dengan anak isteri lama2. Senyap2 air mata jantan saya jatuh tapi demi kerja dan tangungjawab saya tetap lepaskan mereka dan berharap akan kembali di pangkuan mereka..

hari2 pertama, isteri whatsapp terus bertanya khabar, isteri anak2 rindu, setiap malam kami video call sampai ber jam2 lamanya tanpa bosan, kami akan stop bila hp dah low batteri. Tp selepas 2 minggu. Isteri dah kurang bertanya pasal saya. Dah kurang whatsapp saya..

bila saya whatsapp dia nak taknak je balas. Saya faham mungkin die letih.. isteri saya ni tak main media sosial. Fb ig semua takde.Dia hanya ada whatsapp sahaja itupun contact sama family dan kawan2 perempuan.. selepas 2 bulan. Isteri dah berubah. Saya call kadang2 tak angkat tp tengok whatsapp last seen update terus. Saya mula cu#iga.. saya buka fb, saya ambil no hp isteri, saya stalk no hp tu.

Ya Allah tak sangka isteri saya senyap2 dah main fb. Tgk friend list semua lelaki.. saya cuba download we chat, saya dah har#mkam we chat selama ni, demi si#sat isteri saya,Saya download. Saya stalk no hp dia. Isteri saya dah ada we chat. Saya buat akaun palsu. Saya pakai gambar org lain.. saya add isteri saya. Dia approve. Saya ajak chat. Tanya khabar. Single atau tak, macam2 saya tanya. Isteri saya cakap dia single.. dp isteri di we chat tak pakai tudung. Dia pakai pic lama. Saya ajak chat nak meng#tal. Dia layan saya.. 7 hari saya layan isteri saya. Saya ajak dia couple, dia setuju. Saya minta pic dia, dia kasi. Saya minta pic xsn0n#h, dia kasi. Astagfirullah aladzim. Apa sudah terjadi kepada isteriku.

Kenapa dia sanggup buat macam ni? Bila saya busy, Dia merajuk marah2 dia.. tp bila saya sebagai suami call dia taknak layan. Apa salah saya sampai dia buat macam ni.? Sekarang saya masih layan dia sebagai bfnya.. dia tak tahu kalau itu adalah suaminya sendiri.. dan saya rasa bukan saya seorang saja yg dia layan tp ramai lg lelaki lain.. beberapa hari lagi saya sudah nak pulang.

Saya rindu isteri saya saya rindu anak saya, tpi kalau saya jumpa isteri saya, saya rasa kalau saya adalah manusia yang bod#h,.setiap solat saya doakan isteri saya, saya doakan anak2 saya.. tp kenapa isteri saya mudah berubah? Ya Allah tlglah hambamu ini.. saya masih senyap dan menyamar sampai sekarang. Dan saya tidak tahu macam mana caranya hendak berterus terang..